söndag 28 april 2024

inloggad som

Nyfinansierat Nattaro fördjupar samarbetet med Hilding Anders

Nattaro Labs har tagit in fyra miljoner kronor. Samtidigt har Lundabolaget nyligen värvat Adroit Sciences tidigare vd Hans Gredeby och skrivit på ett försäljningsavtal med sängtillverkaren Hilding Anders.

– Vi har ett samarbetsavtal sedan tidigare där vi hjälpt dem ta fram produkten, men nu har vi tecknat ett avtal som ger oss exklusiv rätt till försäljning på den nordiska saneringsmarknaden, vilket vi bedömer ger oss miljonförsäljning i Sverige, säger vd Carl-Johan Gustafson till Rapidus.

I samarbetet har ett madrassskydd mot vägglöss tagits fram. Produkten är särskild anpassad för nordiska sängar, som ofta har träben och resårbotten. Skyddet gör så att lössen inte kan krypa in och gömma sig i sängstommen.

Pengarna, som togs in tidigare i år från befintliga ägare och privatpersoner, ska i första hand användas för annan utveckling. Nyligen avslutades ett Vinnovafinansierat projekt för att färdigställa ett patentsökt doftbete som lockar till sig vägglöss, och därmed ska kunna upptäcka eventuella angrepp tidigt.

– Efter många års forskning har vi en färdig produkt som ska ut på marknaden inom de närmaste månaderna. Det är en detektionsfälla, vägglössen kan krypa in i fällan men inte ur. I fällan finns en kapsel med doftbetet som imiterar doften av ett vägglösbo, säger Carl-Johan Gustafson.

Sedan tidigare säljs Nattaro Labs huvudprodukt via K-rauta, tyska PPS Vertrieb och franska Edialux. Det är en vägglustejp som bildar en mörk trång papptunnel där lössen torkas ut av naturmedlet kiselgur. Bland kunderna syns Migrationsverket, Anticimex och skadedjursbekämpningsbolaget Nomor.

Tejpen säljs även för ny- och ombyggnation färdigmonterad i golvlister tillsammans med olika partner, exempelvis Nordenlist och Mellbygårdägda Nikkarit. Den försäljningen har ökat under året, uppger Carl-Johan Gustafson.

Nattaro Labs är i full färd med att flytta till nya lokaler på Medicon Village. Med flytten ökar lokalytan till strax över 200 kvadratmeter. Sju personer arbetar i Nattao Labs som nyligen värvat Hans Gredeby, tidigare vd på AstraZeneca-avknoppningen Adroit Science.

Nettoförsäljningen i år uppskattar Carl-Johan Gustafson ska öka med 40 procent. I fjor omsatte bolaget totalt 3,5 miljoner kronor. Ägare är bland annat grundarna, Almi Invest, Johan Qviberg och Svante Paulsson.

Emily Binks

Nattaro Labs har tagit in fyra miljoner kronor. Samtidigt har Lundabolaget nyligen värvat Adroit Sciences tidigare vd Hans Gredeby och skrivit på ett försäljningsavtal […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.