tisdag 23 april 2024

inloggad som

Volito utökar bostadsbeståndet med köp i centrala Malmö

Volito-koncernen utökar portföljen med 7.600 kvadratmeter genom att köpa en fastighet i centrala Malmö. 40 procent av koncernens nytillskott är bostäder och vd Pelle Hammarström flaggar för fler bostadsköp framöver.

Affären görs med Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv och gäller en funkisfastighet vid Gustav Adolfs Torg med såväl affärslokaler som bostadslägenheter.

Med köpet klättrar värderingen för Volito Fastigheters bestånd över tremiljarders-strecket, uppger Pelle Hammarström. Den absoluta merparten av detta utgörs av kommersiella fastigheter men som Rapidus tidigare rapporterat har bolaget nyligen tagit beslut om att köpa på sig fler bostäder.

– Det kan vi göra genom att köpa blandade fastigheter eller rena bostadsfastigheter. Planen framöver är att växa i Malmö med omnejd, men det är ganska hett på marknaden just nu och vi måste hitta rätt objekt, säger Pelle Hammarström till Rapidus.

I våras bytte Volito-koncernen händer då grundaren Karl-Axel Granlund lämnade över majoritetsandelen till sina tre söner. Utöver fastighetsportföljen äger koncernen en rad industribolag i Sverige, Norge och Danmark samt stora poster i de noterade bolagen Peab och Bulten. Volito var även med som köpare när EQT i början av oktober sålde 19 procent av Anticimex för tre miljarder kronor.

Erik Olausson

Volito-koncernen utökar portföljen med 7.600 kvadratmeter genom att köpa en fastighet i centrala Malmö. 40 procent av koncernens nytillskott är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad