lördag 18 maj 2024

inloggad som

Finska fuktskador lyfter Lundabolaget cTrap

|  ,
|  ,

Lundabaserade cTrap ökade omsättningen med nästan 70 procent under 2016, från 1,9 till 3,1 miljoner kronor. Bakom försäljningsframgångarna ligger expansionen på den finska marknaden för deras giftabsorberande skyddsduk för inomhusmiljöer.

– Vi ser ut att öka omsättningen i år också, men inte lika mycket som förra året, säger vd Johan Mattsson till Rapidus.

Skyddsduken som företaget producerar har utvecklats av grundaren Lennart Larsson, professor vid institutionen för laboratoriemedicin på Lunds universitet. Den består av två lager och hindrar skadliga ämnen från att spridas i luften. Det första lagret består av aktivt kol som binder organiska ämnen, medan det andra består av polymer som släpper igenom fukt men hindrar partiklar och gaser.

Precis som tidigare utgörs kundkretsen till största delen av kommunala fastighetsbolag, som använder företagets skyddsduk vid renoveringar och fuktskador. Men skillnaden är att försäljningen på den finska marknaden nu kommit igång på allvar, efter intåget här 2015. Samtidigt upplever företaget att de har nått större acceptans inom byggbranschen.

– Det tar tid att introducera den här typen av produkt. Nu har vi bedrivit försäljning i drygt fyra år och samtliga projekt har gått bra vilket har gjort att marknaden nu har allt större förtroende för oss och vår produkt. Duken används också på fler ytor i fastigheterna, säger Johan Mattsson.

Nästa marknad som cTrap sneglar mot är den brittiska. Samtidigt ser man fram emot att duken oftare ska installeras i förebyggande syfte redan vid nybyggnation. Bolaget grundades 2013 av Johan Mattsson och Lennart Larsson tillsammans med LU Holding, som fortfarande är delägare.

Felicia Frithiof

Lundabaserade cTrap ökade omsättningen med nästan 70 procent under 2016, från 1,9 till 3,1 miljoner kronor. Bakom försäljningsframgångarna ligger expansionen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]