tisdag 23 april 2024

inloggad som

E.on kapar minst 50 tjänster i Malmö

Tyska energijätten E.on är inne i en global sparrunda där 1.300 anställda får lämna koncernen. Vid det svenska huvudkontoret i Malmö har redan 50 tjänster kapats. Samtidigt överväger ledningen att lämna huset vid Regementsgatan för andra lokaler i Malmö.

I kombination med en nyemission på 1,35 miljarder euro ska sparprogrammet täppa till det hål i balansräkningen som avknoppningen av koncernens traditionella, storskaliga elproduktion i bolaget Uniper orsakat. E.ons finanser pressas även av kostnader för avvecklingen av tyska kärnkraftverk.

I Malmö håller ledningen som bäst på att se över kostnaderna. Hittills har det inneburit att närmare 50 tjänster inom bland annat kommunikation, HR och juridik kapats, uppger E.on Sveriges kommunikationschef Ann-Nina Finne.

”Processen sker i flera steg, där vi i Sverige precis avslutat arbetet med att se över våra stödfunktioner. Personalminskning på knappt 50 personer har uppnåtts nästan helt genom att inte utlysa vakanser och pensionsavgångar. Nu fortsätter översynen inom våra affärsområden, men detta kan vi kommentera först när processen avslutats” skriver hon i ett mejl till Rapdius.

Parallellt överväger E.on att lämna sitt höghus vid Regementsgatan i centrala Malmö och flytta hela verksamheten, som i dag har cirka 1.500 anställda, till en annan plats inom stadens gränsen.

– Vi planerar för det, även om inget beslut är taget än, säger Ann-Nina Finne.

Totalt har E.on Sverige runt 2.000 anställda. Sverigechef sedan i våras är det svenska bolagets tidigare finanschef Marc Hoffmann.

Erik Olausson

Tyska energijätten E.on är inne i en global sparrunda där 1.300 anställda får lämna koncernen. Vid det svenska huvudkontoret i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad