tisdag 28 maj 2024

inloggad som

Fyra snabba till kompositören Johannes Dalenbäck…

… som tillsammans med kompanjonen Christian Tellin i bolaget Mirror Music nyligen skapat en ljudidentitet till Lunds universitet.

Hur låter ett universitet?

– Varje universitet har ju sitt ljud. När vi jobbat med Lunds universitet har vi utgått från ledorden tradition, innovation och samhörighet. Och det har mynnat ut i en ljudbild som är en elektronisk bearbetning av ett akustiskt ljud. 

Hur kommer denna ljudidentitet att användas?

– Först och främst till filmer tror jag. Men även i sociala medier och i samband med seminarier och föreläsningar på Lunds universitet.

Vad gör ni mer på Mirror Music?

– Vi tonsätter till exempel event, och så skapar vi interaktiva ljudupplevelser där publiken eller deltagarna för vara med och tonsätta händelser genom att själva påverka via twitter eller andra digitala verktyg i stunden.

Stämmer det att ni har tonsatt begreppet ”fika”?

– Ja, faktiskt. Men inte tonsatt riktigt. Det var en interaktiv happening på festivalen South by Southwest i Texas, där vi tillsammans med publiken spelade på olika fikaingredienser, som kanelbullar och kakor, för att lyfta fram det svenska fenomenet fika.

Magnus Erlandsson

… som tillsammans med kompanjonen Christian Tellin i bolaget Mirror Music nyligen skapat en ljudidentitet till Lunds universitet. Hur låter ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Klockan tickar för Move by Bike

    I november i fjol hade Malmöbolaget Move By Bike förbrukat mer än hälften av sitt aktiekapital. Senast i juli måste situationen vara löst för att bolaget inte ska riskera konkurs. Och i dag på tisdagen lämnade vd Lisette Hallström sin post.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.