fredag 3 maj 2024

inloggad som

Stickybit etablerar sig i Köpenhamn

Mjukvaruutvecklings- och konsultbolaget Stickybit öppnar kontor i Köpenhamn. Viss säljverksamhet finns redan på plats.

– Vi har samarbete med ett danskt företag och satte upp kontoret för några veckor sedan, säger vd Fredrick Rybarczyk till Rapidus.

Han vill inte uppge vilket företag samarbetet är med, men säger att en verksamhet som kan ta emot såväl Stickybits som det danska företagets kunder ska byggas upp, om allt går enligt plan.

Stickybit utvecklar mjukvarulösningar åt företag och myndigheter. Bland de senaste uppdragen syns Anima, där Stickybit tagit fram en mjukvaruplattform för Animas digitala klocka som kan hantera många olika sensorer och kommunikation via bluetooth.

Ett annat projekt är tillsammans med kanadensiska Bombardier Transportation där Stickybit är med och verifierar och konfigurerar hårdvara och operativsystem för styrsystem inom tågtrafik. Projektet riktar sig mot den kinesiska marknaden.

Stickybit sysselsätter 15 personer och grundades 2002 av Fredrick Rybarczyk och Filip Körling. Omsättningen landade på drygt tolv miljoner kronor 2016. Fredrick Rybarczyk uppger att Stickybit har som mål att anställa åtta nya medarbetare till Malmökontoret. Som Rapidus tidigare rapporterat om har Animas mjukvaruchef Christian Westergren börjat jobba på Stickybit, där ansvarar han för bolagets tillväxt och innovationsprojekt.

Emily Binks

Mjukvaruutvecklings- och konsultbolaget Stickybit öppnar kontor i Köpenhamn. Viss säljverksamhet finns redan på plats. – Vi har samarbete med ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.