onsdag 1 maj 2024

inloggad som

Perstorpsveteran hoppar av DermaZip

Perstorps tidigare koncernchef Lennart Holm kliver av Helsingborgsbaserade DermaZip, som han var med och grundade. Bolaget flyttar nu till Stockholm.

– Jag och Martin Lundin har valt att kliva av. Teknologi och marknad för den produkt bolaget utvecklar är jättespännande, men vi har fattat ett strategiskt beslut att inte jobba med investeringar inom medicinteknik och därmed passar inte DermaZip in, säger Lennart Holm till Rapidus.

Han och Martin Lundins engagemang i DermaZip har skett via MLH Management, ett mindre investmentbolag som de äger och driver ihop.

DermaZip utvecklar en teknik för att kirurgiskt avlägsna födelsemärken, som vid överdriven solexponering kan växa till hudcancertumörer. Verksamheten har under vintern flyttats till Stockholm. Där driver plastkirurgen Charles Randquist och Henrik Falk, innovatörerna bakom tekniken, bolaget vidare. Vigmeds tidigare vd Finn Ketler satt tidigare i styrelsen, men har också klivit av.

Lennart Holm har även engagerat sig i bolag som Vigmed och Nexam Chemical, båda noterade på First North. Han och Martin Lundin ägde tillsammans ungefär 15 procent av DermaZip.

Emily Binks

Perstorps tidigare koncernchef Lennart Holm kliver av Helsingborgsbaserade DermaZip, som han var med och grundade. Bolaget flyttar nu till Stockholm. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad