torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Nytt Lundabolag följer logistikkedjan med falkögon

|  
|  

Med hjälp av videokameror vill nykläckta Lundabolaget Sib Solutions övervaka godshanteringen från lager till hemleverans. Genom att koppla ihop videosekvenserna från till exempel ett lager med godsidentiteter som kollinummer ska Sibs kunder kunna se vad som hände när godset hanterades.

– Varje gång en order, pall eller paket scannas så tar vår mjukvara, som samarbetar med kamerorna, en tidsstämpel, säger Lennart Bergström, medgrundare och vd på Sib Solutions.

Lennart Bergström, som har sin bakgrund inom logistikbranschen, menar att det är e-handelns explosionsartade framfart som ställt högre krav på en högkvalitativ logistik.

– Ett problem för många företag är mängden skadat och försvunnet gods. Det kan till exempel bero på oförsiktig hantering eller oärliga konsumenter. Där har företagen en väldigt svår bevisning och ofta drar sig många från att ifrågasätta kunder eftersom det leda till badwill, säger Lennart Bergström.

Redan under nästa kvartal hoppas han att de ska inleda pilottester. Lennart Bergström står i dag som ensam ägare i bolaget och än så länge finns inga planer på att ta in kapital. Sib Solutions är baserade på Ideon Innovation i Lund.

Emiliano Strauss

Med hjälp av videokameror vill nykläckta Lundabolaget Sib Solutions övervaka godshanteringen från lager till hemleverans. Genom att koppla ihop videosekvenserna […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad