lördag 27 april 2024

inloggad som

Fem snabba till Wihlborgs nya Malmöchef Mikael Strand…

|  ,
|  ,

… som tillträder i mars och har tidigare arbetat på Midroc som verksamhetschef för fastighetsutveckling i södra Sverige.

Hur ser fastighetsmarknaden ut i Skåne generellt tycker du?

– Det finns en tydlig urbaniseringstrend, där Malmö är vinnaren i Skåne. Hyllie är annars ett exempel på en delmarknad som är het. Vi gjorde en affär i Hyllie förra veckan och har för avsikt att flytta fram våra positioner där.

Varför vill du jobba för Wihlborgs?

– För att det är ett handlingskraftigt och entreprenörsdrivet bolag. Och så ser jag fram emot att jobba med och lära mig mycket av Anders Jarl, som är vd och har ett väldigt gott rykte.

I rollen som regionchef i Malmö ansvarar du för ett fastighetsbestånd på 700.000 kvadratmeter med ett värde på 16 miljarder kronor. Hur ser du på det?

– Jag är verkligen ödmjuk inför uppgiften. Det kommer att krävas ett strukturerat och målmedvetet arbete på alla plan.

Var är den största utmaningen framöver?

– Det gäller att få rätsida på byggkostnaderna. De har skenat iväg och det blir allt svårare att räkna hem jobben. Men det är något vi måste lösa tillsammans i branschen.

Vad har du för visioner? Vad kan du tillföra?

– Jag vill vårda och utveckla befintliga kundrelationer och ha fokus på vårt värdeerbjudande. Men även jobba med medarbetarperspektivet så att alla jobbar mot samma mål.

Magnus Erlandsson

… som tillträder i mars och har tidigare arbetat på Midroc som verksamhetschef för fastighetsutveckling i södra Sverige. Hur ser […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.


  • Kraftigt volymtapp i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets första kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter går kurvorna åt olika håll: upp för fastighetsbolaget Wihlborgs och ned för fönsterbolaget Inwido.

  • Kjell & Companys aktie i fritt fall

    Prylkedjan Kjell & Companys rapport för det fjärde kvartalet blev en besvikelse och utdelning uteblir. Fastighetsbolaget Wihlborgs skruvar däremot upp utdelningen, trots minskat förvaltningsresultat.

  • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

  • Många projekt i Wihlborgs klimatarbete

    Fossilfritt stål och likströmskablar. Det är några av fastighetsbolaget Wihlborgs senaste givar i jakten på ett klimatsmartare fastighetsbestånd.

  • Wihlborgs gör rekord

    Fastighetsbolaget Wihlborgs tuffar på bra, mitt i den oroliga fastighetsmarknaden.

  • Tisdagens rapporter

    Inwido möter en tuffare marknad Den Malmöbaserade fönstertillverkaren Inwido startade året med att ”möta en tuffare marknad”, enligt rapporten för […]

  • Nybyggandet kan bromsas

    Wihlborgs har flera stora nybyggen på gång i västra Skåne, däribland ett par av bolagets största kontorsbyggen hittills. Men de […]

  • Tunga hyreshöjningar för kontor

    Årsskiftet medförde en kraftigare höjning av kontorshyrorna än på många år. Trots det är efterfrågan på kontorslokaler fortsatt stark, även […]

  • Börshuset kan byggas om till hotell

    Malmös gamla börshus på Skeppsbron, där det i dag är kontorslokaler, står inför en renovering. Ett alternativ som fastighetsägaren Wihlborgs […]

  • Skåningar på nya jobb

    Jessica Fischer blir ny Öresundsansvarig på rekryteringsfirman Hammer & Hanborg. Hon kommer närmast från Grit Academy och har även arbetat […]