onsdag 29 maj 2024

inloggad som

Lunds universitet stöper om innovationspris

I ett tiotal år har Lunds universitet och revisionsjätten PwC delat ut innovationspriset till forskare och forskning med kommersiell potential. Nu görs priset om för att även inkludera studenter.

I nästa vecka får en handfull anställda och studenter vid universitet dela på totalt 200.000 kronor för nyskapande idéer.

– Tidigare har innovationspriset främst gått till rätt långt gångna forskningsprojekt, nu siktar vi mer in oss på idéfasen. Och vill man uppmuntra till ett innovativt universitet måste man inkludera även studenterna, säger Lotte Larsen, kommunikationsansvarig på LU Innovation.

Parallellt har sponsorn bytts ut då PwC ersätts med Sparbanksstiftelsen Finn. Bland de som tidigare vunnit innovationspriset finns forskarna bakom A1M Pharma, Ctrap, Iconovo och Shieldheart Medtech.

Erik Olausson

Fotnot: I gårdagens artikel om Magle Chemoswede skrev vi att Shieldheart Medtech vunnit Lunds universitets och EY:s innovationspris. Detta stämmer inte, fram tills 2015 var det alltså PwC som var sponsor för priset. Rapidus beklagar sammanblandningen.

I ett tiotal år har Lunds universitet och revisionsjätten PwC delat ut innovationspriset till forskare och forskning med kommersiell potential. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad