tisdag 16 april 2024

inloggad som

Business Region Skånes vd-fråga fortfarande olöst

Det är snart ett år sedan Bodil Rosvall Jönsson lämnade sina poster som näringslivschef för Region Skåne och vd för bolaget Business Region Skåne. Rosvall Jönsson lämnade Region Skåne efter oenighet med ledningen i samband med en omorganisation av avdelningen för regional utveckling, där bland annat posten som näringslivschef försvann.

Sedan dess har ägarna utrett hur regionens bolag fortsatt ska organiseras. Styrelseordföranden och regionpolitikern Anders Karlsson (S) är tills vidare firmatecknare.

– Vad som sker med vd-posten ska beslutas under ett extra styrelsemöte i slutet av mars, säger Anders Karlsson till Rapidus.

Därefter kan en eventuell sökning efter ny vd-kandidat påbörjas.

Business Region Skåne med de fyra dotterbolagen Invest in Skåne, Event in Skåne, Film i Skåne och Tourism in Skåne ska vara organiserat som tidigare, åtminstone tills nästa val, uppger Anders Karlsson.

Business Region Skåne, med knappt 60 anställda, omsatte med de fyra dotterbolagen 112 miljoner kronor i senaste bokslutet. Bolaget ägs till 85 procent av Region Skåne och till 15 procent av Kommunförbundet Skåne.

Elisabet Ottosson

Det är snart ett år sedan Bodil Rosvall Jönsson lämnade sina poster som näringslivschef för Region Skåne och vd för bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.