söndag 25 februari 2024

inloggad som

Fotbollsstjärna tar Malmöteknik till Japan

|  ,
|  ,

Flowin i Malmö lanserar sin träningsplatta i Japan i samarbete med Yuto Nagatomo, stjärna i storklubben Inter. Plattorna utnyttjar en patenterad friktionsteknik som de senaste åren etablerat sig inom proffsidrotten. Genom att glida på plattan i olika övningar utnyttjar användaren sin kroppsvikt och plattans friktion för att träna hela kroppen.

– Vi fick reda på att Serie A-klubben Inter hade köpt våra produkter via webbshoppen sedan 2012, produkter som deras A-lagsspelare sedan använt. En av dem är Yuto Nagatomo, säger vd Glenn Håkansson till Rapidus.

Nagatomo, som har en examen i ekonomi från tiden före proffskarriären, fastnade för den skånska produkten – så pass mycket att han i somras gav sina affärskollegor i uppgift att leta rätt på företaget bakom träningsredskapen. Nu har Flowin lanserat sina produkter i Japan tillsammans med Nagatomos hälsovårdsbolag Cuoro Ltd.

Flowin grundades 2006 av Glenn Håkansson och ytterligare fyra personer. Bolaget har idag tre anställda och omsätter omkring sju miljoner kronor. Träningsplattorna säljs i minst 55 länder, alltifrån Kuwait till USA. Flera stora idrottsklubbar använder produkten, däribland NHL-lag som St. Louis Blues samt många fotbollsjättar som FC Barcelona, Paris Saint-Germain och Chelsea FC.

Grundarna äger idag en majoritet av företaget och har ännu inte tagit in några större investeringar.

– Vi har ett par mindre investerare eftersom vi hittills inte haft resurser att driva de här frågorna. Men vi är absolut öppna för att ta in ett större kapital, säger Glenn Håkansson.

Emiliano Strauss

Flowin i Malmö lanserar sin träningsplatta i Japan i samarbete med Yuto Nagatomo, stjärna i storklubben Inter. Plattorna utnyttjar en patenterad […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.