lördag 4 maj 2024

inloggad som

Royal Arena öppnar för konsertsamarbeten över sundet

Imorgon och på torsdag håller Metallica enligt planen de sista av totalt fyra utsålda koncerter på Royal Arena i Ørestad. Dan Hammer, vd på den helt nyöppnade arenan, menar att det framöver är upplagt för att samarbeta med den närmast identiska Malmö Arena.

– Promotorn avgör om konserter ska hållas i båda Malmö och Royal Arena. I fallet med Metallica sålde de så många biljetter att de likaväl kunde fortsätta till Stockholm eller Göteborg efter Köpenhamn, så där var det aldrig någon fråga. Men i många andra fall är det upplagt för att konsertarrangörerna talar sig samman om biljettförsäljning i bägge arenorna, säger Dan Hammer till Rapidus.

Han pekar på de låga omkostnaderna för större orkestrar att köra dubbla konserter med 20 minuters körsträcka emellan.

– Jag kan se riktigt många konserter framöver där det ger mening att ha två konserttillfällen efter varandra i Köpenhamn och Malmö, säger Dan Hammer.

Han hoppas att även att de offentliga aktörerna i Greater Copenhagen-samarbetet ska gå samman för att dra stora gemensamma sportevenemang till de bägge arenorna.

– Då skulle vi på allvar nå en kritisk massa över Öresund. Det tjänar alla på, säger han.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Imorgon och på torsdag håller Metallica enligt planen de sista av totalt fyra utsålda koncerter på Royal Arena i Ørestad. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.