söndag 5 maj 2024

inloggad som

Extra: Mobilgalan flyttas till Malmö

Sedan början av 2000-talet har innovationsbolag och storspelare inom telekomsektorn gjort upp på den årliga Mobilgalan i Stockholm. Nu flyttas det nationella eventet till Malmö, och utökas till ett två dagar långt program.

Mobilgalan har de senaste åren arrangerats av Mobile Institute, som även gett ut tidningen Mobil business. 2016 delade jurygrupperna ut priser i 16 kategorier, bland annat till Lundabolaget Acconeer och tekniska designbyrån Ustwo, med huvudkontoret i Malmö.

Fokus har efterhand förflyttats till uppkopplade prylar, det som brukar kallas internet of things, och det är under namnet ”Connect your business – for real” som arrangemanget nu flyttas till Malmö. Utöver själva prisgalan handlar det om sex olika programpunkter under två dagar, bland annat en slags utställning där finalisterna i tävlingen kan visa upp sin teknik.

– Det viktiga är att få till mötena mellan startups, stora teknikspelare och etablerade företag inom andra branscher som industri och detaljhandel, säger Mobile Institutes grundare Anders Linger.

Bolaget står för arrangemanget tillsammans med Altitude Meetings, kontorshotellet United Spaces i nybyggda Studio samt de lokala aktörerna Malmö stad, Invest in Skåne, Innovation Skåne och Mobile Heights. IT-konsultkoncernen Cybercom backar upp som huvudsponsor och även Tord Wingren, som de senaste åren varit jurymedlem för galan, har arbetat på att få arrangemanget till Skåne.

– Förra året hade vi 350 gäster på galan. Lokalen på Studio rymmer inte så många, men sammanlagt över två dagar och med förträffar i Stockholm och Barcelona räknar vi med uppåt 2.000 besökare, säger Anders Linger till Rapidus.

Erik Olausson

Sedan början av 2000-talet har innovationsbolag och storspelare inom telekomsektorn gjort upp på den årliga Mobilgalan i Stockholm. Nu flyttas […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.