tisdag 30 april 2024

inloggad som

Tactel säljer mjukvara till Singapore Airlines

Ett underhållningssystem designat av Malmöbolaget Tactel har precis börjat användas på Singapore Airlines flygplan.

Sedan Panasonic Avionics köpte Tactel 2015 har Malmöbolaget allt mer inriktat sig på att utveckla IFE-system, alltså den skärm med tillhörande mjukvara som gör att flygresenärer kan se allt från film till kartor som visar resrutten på stolsryggen framför. I dagsläget ägnar sig knappt hälften av Tactels personalstyrka på totalt 90 personer åt IFE-system.

– Det finns färre än tio bolag i världen som är stora på det, Tactel är ett av dem. I och med att Panasonic levererar hårdvaran till många flygbolag så har vi ett försprång, säger Tactels vd Jonas Hasselgren, tidigare Andersson.

Designen för Singapore Airlines är den första som hunnit levererats, men Jonas Hasselgren uppger att bolaget just nu jobbar med motsvarande projekt för flera andra flygbolag. Dessa väntas bli klara att levereras under året.

– Och vi kommer även fortsätta att jobba med Singapore Airlines, bland annat med uppgraderingar och förbättringar av systemet, säger han.

Tactel har huvudkontor i Malmö men finns också i Stockholm och sedan ett halvår tillbaka i Umeå. Jonas Hasselgren räknar med att bolaget under 2017 kommer att öka antalet medarbetare med cirka tio procent, vilket motsvarar den ökning som skedde under 2016. Det senaste räkenskapsåret, som täckte 15 månader, omsatte Tactel 93 miljoner kronor. Vinsten landade på 9 miljoner kronor.

Elin Andersson

Ett underhållningssystem designat av Malmöbolaget Tactel har precis börjat användas på Singapore Airlines flygplan. Sedan Panasonic Avionics köpte Tactel 2015 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad