lördag 11 maj 2024

inloggad som

Collector stänger sitt Malmökontor

Börsnoterade finanskoncernen Collector har under hösten stängt sitt kontor i Malmö. Anledningen är att verksamheten koncentreras till huvudkontoret i Göteborg och till Stockholm.

– Det var ett väldigt litet kontor med bara ett par representanter. De finns kvar men vi har inte kvar vårat kontor, säger Collectors kommunikationschef Åsa Hillsten till Rapidus.

Hon uppger att Collector har det mesta av sin verksamhet i Göteborg, även den som rör Norge och Finland, och ledningen försöker samla det mesta där samtidigt som fokus ökar på Stockholm. Åsa Hillsten menar dock att Collectors närvaro i Skåne inte minskat på något avgörande sätt.

– Vi bearbetar hela Sverige med vår säljkår, Skåne är inget undantag. Vi tar mark i Skåne och hela Malmöregionen är intressant. Vi jobbar med finansiering och företagslån och har flera av våra e-handlare där. Dem följer vi också med över till Danmark, säger hon.

Collector har en utpräglad digital inriktning och har genom dotterbolaget Collector Ventures gjort en rad investeringar i teknikbolag riktade mot finansmarknaden, bland annat Malmöbaserade BetterWealth som Rapidus tidigare rapporterat om.

Collector noterades på Stockholmsbörsens Mid Cap-lista juni 2015 och flyttade vid årsskiftet upp till Large Cap. Största ägare är fastighetsbolaget Balder som kontrollerar 44 procent av kapitalet och rösterna.

Jennie Lorentsson

Börsnoterade finanskoncernen Collector har under hösten stängt sitt kontor i Malmö. Anledningen är att verksamheten koncentreras till huvudkontoret i Göteborg […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen