söndag 5 maj 2024

inloggad som

System Verificiation-grundaren blir ny delägare i Empear

Malmöbaserade Empear får in 170-mannabolaget System Verification som ny samarbetspartner och grundaren Hamdija Jusufagic som ny delägare. Empear startades så sent som förra hösten kring idén att använda tekniker från kriminalpsykologin för att hitta fel i mjukvarukod.

Bakom Empear står Martin Stenlund, tidigare operativ chef på Webstep, och Adam Tornhill, tidigare utvecklare på Webstep och författare till boken ”Your code as a crime scene”. Bolagets system används för att analysera stora mängder mjukvarukod och identifiera de delar som kostar mest att underhålla. Förenklat handlar det om att hitta de mest komplexa delarna av koden som också blivit modifierade ofta.

Martin Stenlund– Ofta används 11-16 procent av resurserna på så kallade hotspots, om utgör 2-3 procent av koden men genererar en stor del av felen. Vi kan visa var i den koden de ska göra förändringar för att få maximal effekt. En hotspot har i regel varit just en hotspot i flera år så det finns stora summor att spara på att göra något åt problemet, säger Martin Stenlund till Rapidus.

Bland Empears första kunder finns brittiska tv-kanalen Sky. Framöver ska System Verification utveckla tjänster kring tekniken och själv använda den i sitt arbete med testning och kvalitetssäkring av mjukvara.

Hamdija Jusufagic blir minoritetsägare i Empear genom en nyemission, bolaget ägs fortfarande till största delen av Martin Stenlund och Adam Tornhill. Empear har i dag fyra anställda med en beräknad omsättning på cirka 2 miljoner kronor i år och 9-10 miljoner kronor 2017, uppger Martin Stenlund.

Hamdija Jusufagic säger till Rapidus att han funderat en längre tid på att börja investera i uppstartsbolag i tidiga faser.

hamdija_jusufagic– Det här kändes som rätt första investering, Empear har en banbrytande, ny teknologi, säger han.

Empear delar redan lokaler med System Verification i Hyllie i södra Malmö. System Verfication har även kontor i Stockholm, Göteborg och Sarajevo med totalt runt 170 anställda. I år ser omsättningen ut att öka med runt 11 miljoner kronor till cirka 126 miljoner, uppger Hamdija Jusufagic. Han äger 51 procent av System Verification, resten ägs av Neqst Partner.

Erik Olausson

Malmöbaserade Empear får in 170-mannabolaget System Verification som ny samarbetspartner och grundaren Hamdija Jusufagic som ny delägare. Empear startades så […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.