torsdag 2 maj 2024

inloggad som

IBM-bolag har vuxit till över 100 anställda

IBM:s nya dotterbolag i Malmö har anställt över 100 personer på ett år – med något oväntad draghjälp från Arbetsförmedlingen.

För drygt ett år sedan offentliggjorde IBM planerna på att etablera ett nytt dotterbolag i Malmö – IT-konsultbolaget IBM Client Innovation Center, CIC. Samtidigt presenterades ett kaxigt mål: 300 personer skulle anställas i verksamheten före slutet av 2017.

Halvvägs dit är antalet medarbetare uppe i 110 varav omkring hälften finns i Malmö.

– Vi jobbar med konsultuppdrag i hela landet och ibland är det ett krav från kunden att konsulten ska sitta hos dem, säger Johan Forssander, vd för CIC.

Han menar att bolagets expansion går enligt plan och tror att målet att vara 300 personer om ett år går att nå. Han uppger också att han i rekryteringsarbetet har haft stor hjälp av Arbetsförmedlingen.

– Många konkurrenter ute på marknaden blir förvånade över det, och jag hade själv samma inställning från början. Men i dag tycker jag att fler IT-bolag borde utnyttja Arbetsförmedlingen vid rekryteringar, säger han.

Utbildningsföretaget Lexicon som är underleverantör till Arbetsförmedlingen har skräddarsytt kurser utifrån IBM:s önskemål. Programmen har riktat sig till nyutexaminerade inom exempelvis datavetenskap och har bestått av tolv veckors kurs följt av praktik på CIC. Alla deltagare hittills, drygt 20 personer, har fått jobb där.

IBM är verksamt i Sverige genom två olika bolag: CIC samt IBM Svenska, etablerat 1928. CIC sysslar bland annat med IT-lösningar inom applikationsutveckling, test och projektledning. De nuvarande uppdragsgivarna finns inom detaljhandel, offentlig sektor, samt inom stora industriföretag.

IBM Client Innovation Center finns i flera europeiska länder och ska öppna upp i Köpenhamn under 2017.

Elin Andersson Rosenstock

IBM:s nya dotterbolag i Malmö har anställt över 100 personer på ett år – med något oväntad draghjälp från Arbetsförmedlingen. För […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad