tisdag 5 december 2023

inloggad som

Plats för svenska exportkonsulter i danskt Greater Copenhagen-projekt

Fram till slutet av maj pågår andra omgången av ett danskt Greater Copenhagen-projekt. Det syftar till att stötta företag i behov av exportkonsultation. Hittills är svenska konsulter mycket frånvarande i projektet.

– Vi har en ambition att, om detta projekt går över sundet, då också ska omfatta svenska företag, säger projektledare Kasper Jorn till Rapidus.

Under projektets första runda fick 14 danska företag hjälp från exportkonsulter, som får lönebidrag för att hjälpa bolag med sina exportambitioner under ett halvår. En del har efter det blivit fastanställda. Men bara en av konsulterna har hjälpt ett danskt företag med export till Sverige.

Hittills, i projektets andra omgång, har två danska företag fått en exportkonsult men ingen av dem handlar om Sverige.

– Det är helt upplagt och välkommet, om vi får fler konsulter, som styr deras exportarbete mot Sverige, säger Kasper Jorn.

Konsulterna i projektet ”Go International” ska kunna tala exportlandets språk och ha erfarenhet av landet. Projektet sker i samarbete med Copenhagen Capacity, Copenhagen Business School och Industriens Fond, som betalar konsulter och studenter för att arbeta i företag som önskar hjälp med sin export.

Utöver Region Hovedstaden och Region Själland är Region Skåne med i projektet, vilket talar för att det svenska inslaget kan bli större framöver.

– Vi är ute och talar med nya partners nu, och vill självklart gärna utvidga över sundet. Idén till exportkonsulterna kommer från Sverige också, säger Kasper Jorn.

Klik her for att se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Fram till slutet av maj pågår andra omgången av ett danskt Greater Copenhagen-projekt. Det syftar till att stötta företag i behov […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.