tisdag 30 april 2024

inloggad som

Delcea Invest köper Helsingborgsbolag

Helsingborgsbolagen FörvaltningsTeknik och EnergiTeknik blir första förvärven för nystartade Delcea Invest. Bakom investeringsbolaget står Christer Arvidsson, grundare till maskinåterförsäljaren Delvator i Eslöv.

Delcea Invest grundades i våras för att göra investeringar i sydsvenska företag inom lätt tillverkning, distribution och fastigheter. FörvaltningsTeknik och EnergiTeknik har inget eget fastighetsbestånd utan sköter den tekniska och ekonomiska förvaltningen av ett antal hundra fastigheter, främst i Helsingborgstrakten. Bland kunderna finns kommunägda Helsingborgs stads fastighetsförvaltning.

De båda bolagen har cirka 25 anställda tillsammans och en total omsättning på runt 35 miljoner kronor. Säljare är Lars Bondesson, som grundade EnergiTeknik på 1990-talet.

Christer Arvidson vill inte precisera köpeskillingen i affären, där konsultbolaget Navet agerat rådgivare.

– Men vi satsar inte på att hitta problemtyngda företag som vi kan komma över billigt, utan letar efter välskötta företag i mogna branscher, säger han till Rapidus.

De närmaste fem åren räknar han med att göra 1-2 förvärv per år i södra och västra Sverige inom Delcea Invest. I moderbolaget Delcea har Christer Arvidsson sedan tidigare gjort mindre investeringar i skånska innovationsbolag, däribland Simpliday, Immunova, Recyctec och SenzaGen.

Delcea-koncernen har huvudkontoret på Ideon Gateway i Lund. I senaste bokslutet noterar koncernen en omsättning på 314 miljoner kronor och ett resultat på 33 miljoner.

Erik Olausson

Helsingborgsbolagen FörvaltningsTeknik och EnergiTeknik blir första förvärven för nystartade Delcea Invest. Bakom investeringsbolaget står Christer Arvidsson, grundare till maskinåterförsäljaren Delvator i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.