lördag 20 april 2024

inloggad som

Delcea Invest köper Helsingborgsbolag

Helsingborgsbolagen FörvaltningsTeknik och EnergiTeknik blir första förvärven för nystartade Delcea Invest. Bakom investeringsbolaget står Christer Arvidsson, grundare till maskinåterförsäljaren Delvator i Eslöv.

Delcea Invest grundades i våras för att göra investeringar i sydsvenska företag inom lätt tillverkning, distribution och fastigheter. FörvaltningsTeknik och EnergiTeknik har inget eget fastighetsbestånd utan sköter den tekniska och ekonomiska förvaltningen av ett antal hundra fastigheter, främst i Helsingborgstrakten. Bland kunderna finns kommunägda Helsingborgs stads fastighetsförvaltning.

De båda bolagen har cirka 25 anställda tillsammans och en total omsättning på runt 35 miljoner kronor. Säljare är Lars Bondesson, som grundade EnergiTeknik på 1990-talet.

Christer Arvidson vill inte precisera köpeskillingen i affären, där konsultbolaget Navet agerat rådgivare.

– Men vi satsar inte på att hitta problemtyngda företag som vi kan komma över billigt, utan letar efter välskötta företag i mogna branscher, säger han till Rapidus.

De närmaste fem åren räknar han med att göra 1-2 förvärv per år i södra och västra Sverige inom Delcea Invest. I moderbolaget Delcea har Christer Arvidsson sedan tidigare gjort mindre investeringar i skånska innovationsbolag, däribland Simpliday, Immunova, Recyctec och SenzaGen.

Delcea-koncernen har huvudkontoret på Ideon Gateway i Lund. I senaste bokslutet noterar koncernen en omsättning på 314 miljoner kronor och ett resultat på 33 miljoner.

Erik Olausson

Helsingborgsbolagen FörvaltningsTeknik och EnergiTeknik blir första förvärven för nystartade Delcea Invest. Bakom investeringsbolaget står Christer Arvidsson, grundare till maskinåterförsäljaren Delvator i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.