fredag 29 mars 2024

inloggad som

Affärsutvecklare blir ny chef på Ideon Innovation

Anna Branten, i dag affärsutvecklare på Ideon Innovation, blir ny chef för inkubatorn sedan Rickard Mosell lämnat posten. Samtidigt börjar den nya strukturen bakom inkubatorn falla på plats.

Anna Branten har de senaste åren arbetat på både Minc och Ideon Innovation.

Charlotta_Falvin– Men hon har även suttit med ett eget bolag i inkubatorn så hon vet att det kan vara tufft, säger Charlotta Falvin.

Charlotta Falvin är ordförande för det som tidigare hette Ideon AB, men nu bytt namn till Ideon Open AB. Utöver att stå som ägarbolag till Ideon Innovation ska Ideon Open vara inriktat på existerande samarbetsprojekt med industrin inom öppen innovation, med Mats Dunmar som ansvarig.

Ideon Open har i dagsläget ingen vd, istället fungerar Charlotta Falvin som arbetande styrelseordförande. Rickard Mosell, tidigare vd för Ideon Innovation, går in som styrelseledamot i Ideon Open.

– För Ideon Innovations del blir det inga direkta förändringar. Syftet med att byta vd var inte att byta inriktning, säger Charlotta Falvin till Rapidus.

Ideon Open ägs till 60 procent av Wihlborgs och 20 procent var av Lunds kommun och Lunds universtiet. Det nybildade Ideon AB, med Mia Rolf som vd, har Wihlborgs, Vasakronan och Castellum som ägare. Den fjärde tänkta delägaren, Medicon Village, hoppade av under hösten.

Ideon Innovation rymmer i dag ett 30-tal bolag och har en årlig budget på cirka tolv miljoner kronor.

Erik Olausson

Anna Branten, i dag affärsutvecklare på Ideon Innovation, blir ny chef för inkubatorn sedan Rickard Mosell lämnat posten. Samtidigt börjar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]