måndag 23 september 2024

inloggad som

Rapidusbaren: Kerstin Tham lägger krutet på Biofilms Research Center

Att Malmö högskola blir universitet öppnar upp för ett djupare samarbete med lärosätet i Lund. Det menar Malmörektorn Kerstin Tham.

– Det finns definitivt områden där vi kompletterar och kan förstärka varandra, inte minst inom entreprenörskap, sa hon på onsdagens Rapidusbar på Edison Park i Lund.

Rapidusbaren med Mia Rolf, Ideon, Anki Malmborg Hager, Senzagen och Kerstin Tham, Malmö högskola

För egen del siktar Kerstin Tham på att bygga vidare på de forskningsmiljöer som redan utgör spjutspetsen för Malmö högskola.

Utöver migrationsforskning handlar det främst om ett forskningscenter inom samspelet mellan uppkopplade prylar och deras användare, samt Biofilms Research Center for Biointerfaces, som är fokuserat på hur material interagerar med biologiska molekyler, celler och vävnader. Projekten sker i samarbete med näringslivspartner som Bioglan, Novozymes och Camurus.

På scenen i Rapidusbaren syntes även Anki Malmborg Hager, vd för Lundabolaget SenzaGen som nu spikat sin börsnotering till september 2017, samt Mia Rolf, vd för bolaget som ska marknadsföra och utveckla Ideon.

För publiken i baren avslöjade Mia Rolf planerna på ett ”Customer Science Center”, ett testcenter där forskningsparkens innovationsbolag kan prova sina produkter på till exempel studenter innan de introduceras på marknaden.

– För att lyckas med ny teknik måste några där ute byta beteende. Och det är ofta där det brister, sa hon.

Klicka här för att se ett bildspel från mötet

Att Malmö högskola blir universitet öppnar upp för ett djupare samarbete med lärosätet i Lund. Det menar Malmörektorn Kerstin Tham. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad