tisdag 30 april 2024

inloggad som

Ortelius expanderar till USA

30-mannabolaget Ortelius har kontor i Malmö, Stockholm – och från och med imorgon även i Boston.

Ortelius verksamhet kretsar kring mjukvaran Inorigo. Den är ett verktyg där komplexa organisationer kan kartlägga och strukturera sin samlade kunskap.

– Det mesta kring den här typen av teknik finns på den amerikanska östkusten. Vi hoppas få kontakt med de stora managementbolagen som i dag levererar lösningar för affärsutveckling i form av rapporter men i framtiden behöver de övergår till ett mer digitalt format, säger Ortelius vd Ulf Jensen till Rapidus.

Enligt honom särskiljer sig Inorigo från konkurrerande system genom att fokusera mer på automation av kunskap än på ren dataanalys. Han uppger att bolaget har inlett samtal kring samarbeten med Harvard och MIT.

Bland de nuvarande kunderna finns Alfa Laval, SKF, Peab och Ikea. En långsiktig plan är att göra tjänsten molnbaserad.

Ortelius har det senaste året rekryterat fem personer. Kontoret i Boston bemannas inledningsvis med tillresande personal från Malmö.

– På sikt vill vi rekrytera medarbetare på plats, säger Ulf Jensen.

Elin Andersson Rosenstock

30-mannabolaget Ortelius har kontor i Malmö, Stockholm – och från och med imorgon även i Boston. Ortelius verksamhet kretsar kring […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.

  • Peabrapport vittnar om dyster byggmarknad

    Rapporterna från de skånska börsbolagen fortsätter att strömma in. I slutet av förra veckan kom rapporter från Peab, Trelleborg och Hansa Biopharma.

  • Starkt Cellavision i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Bland dagens rapporter finns Cellavision, Midway Holding, Alfa Laval, Swedencare och Sparbanken Skåne.

  • Rapportflod vecka 29

    Förra veckan var den verkligt intensiva rapportveckan när de större skånska börsbolagen redovisade sina andra kvartal. Alfa LavalVärmeväxlarjätten Alfa Laval […]

  • Rapportflod

    På fredagen den 14 juli släppte ett flertal av Skånes större börsbolag sina rapporter för andra kvartalet. Rökaren i krysset stod Jenny Sjödahl för, vd på Ependion, tidigare Beijer Electronics.

  • Rekordkvartal för Alfa Laval

    Här följer en sammanfattning av torsdagens skånska bokslutsrapporter. Alfa Laval Skånes största börsbolag, Alfa Laval, redovisar en ökad omsättning och […]

  • Alfa Laval-veteran till Helsingborgsbyrå

    Peter Torstensson, före detta informationsdirektör och ansvarig för Alfa Laval-koncernens globala kommunikationsavdelning, börjar nu sitt nya uppdrag för varumärkesbyrån Graal, […]

  • “Hemarbete ingen långsiktig lösning”

    Trots pandemin är det ingen stilje på marknaden för uthyrning av kontorslokaler och den nya trenden med hemarbete ses inte […]

  • Ingka Services växer ur Hubhult

    I februari blir det nybyggda kontorshuset Origo i Hyllie hemvist åt Ikeas dotterbolag Ingka Services. Skälet är att Hubhult nu […]