torsdag 18 april 2024

inloggad som

Softhouse öppnar två nya kontor

Efter ett turbulent 2015 räknar Malmöbaserade Softhouse med att öka omsättningen med 20 procent i år. IT-konsultkoncernen är i färd med att öppna nya kontor i Jönköping och Helsingborg, initialt med ett tiotal anställda.

Softhouse arbetar med mjukvaruutveckling enligt så kallad lean-metodik. Konsultkoncernen har de senaste åren pressats hårt av telekomdrakarnas neddragningar i Lund. Så sent som 2014 stod Sony Mobile fortfarande för en fjärdedel av omsättningen i den skånska delen av koncernen.

– I dag har vi knappt någon exponering alls mot telekom, förutom i Karlskrona där Ericsson fortfarande är tunga, säger koncernchefen Stefan Johansson till Rapidus.

I stället har Softhouse utökat sina uppdrag för bland annat E.on, Tetra Pak och Ikea. Att komma närmare möbeljättens IT-avdelning är ett viktigt skäl till det nya kontoret i Helsingborg, som enligt planen ska vara igång strax efter årsskiftet.

– Det ger oss också bredare rekryteringsbas. Det börjar bli lite småtrögt att hitta duktigt folk, säger Stefan Johansson.

Softhouse ägs av grundarna samt delar av personalen. Koncernen har i dag 215 anställda, varav 72 på huvudkontoret i Malmö och resten i Stockholm, Göteborg, Karlskrona, Växjö och Sarajevo. Omsättningen 2015 landade på 186 miljoner kronor, med ett resultat på 8,7 miljoner.

– Vi hade en turbulent höst 2015 som gjorde att året blev lite av en mellanperiod. I år räknar vi med att öka omsättningen med 20 procent, säger Stefan Johansson.

Erik Olausson

Efter ett turbulent 2015 räknar Malmöbaserade Softhouse med att öka omsättningen med 20 procent i år. IT-konsultkoncernen är i färd […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Miljonregn över skånska startups

    ,
    Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

  • Det offentliga räds inte NIS2

    I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

  • Sandberg donerar 100 Mkr

    Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.