söndag 25 februari 2024

inloggad som

InRiver utökar lokalytan – siktar på notering i USA

InRiver har vuxit ur sitt kontor och utökar sin lokalyta. Inom kort upptar Malmöbolaget hela våningsplanet i kontorsbyggnaden vid Södertull. Samtidigt siktar ledningen på en framtida börsnotering i USA.

Ännu finns inga konkreta planer på en notering, vd Niclas Mollin uppger att det handlar om ett par år fram i tiden.

Niclas Mollin– Vi kommer säkert att ta in mer pengar, sannolikt från amerikanska investerare så det känns mest naturligt med USA i dagsläget, säger Niclas Mollin till Rapidus.

InRiver utvecklar mjukvara för hantering och distribution av digital produktinformation. I systemet samordnas information om produkten – exempelvis bilder, texter och filmer – som snabbt ska kunna appliceras, kombineras och visa i olika kanaler eller för distributörer. Bland kunderna syns Lindex, Åhléns, Aj Produkter, Bonnier Tidskrifter och Stadium.

2015 ökade nettomomsättningen med närmare 60 procent till 55 miljoner kronor och trenden ser ut att fortsätta i år. Under 2016 räknar Niclas Mollin med en nettoomsättning på 75-80 miljoner kronor.

Totalt hyr InRiver numera närmare 700 kvadratmeter i Malmö, varav 200 är nytillkomna.

– Det fanns andra alternativ, men det kan störa verksamheten att flytta. Vi växer snabbt och förutom fler arbetsplatser får vi också mer mötesutrymmen i vår nya del, säger Niclas Mollin.

InRiver sysselsätter i dag 82 personer varav 42 finns i Malmö och har kontor i Storbritannien, Nederländerna och USA. Huvudägare är Industrifonden, Verdane Capital och Malmöbaserade riskkapitalbolaget Zobito.

Emily Binks

InRiver har vuxit ur sitt kontor och utökar sin lokalyta. Inom kort upptar Malmöbolaget hela våningsplanet i kontorsbyggnaden vid Södertull. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.