söndag 3 december 2023

inloggad som

Nya värvningar på Biofilms, Connect och Alnarp Cleanwater

Therése Nordström tar över som föreståndare för forskningscentret Biofilms på Malmö högskola. Hon kommer senast från Lunds universitet där hon var forskningskoordinator vid Create Health. Therése Nordström tar över från Johan Engblom, som i sin tur varit tillförordnad föreståndare efter Anna Holmberg, numera är vd på Lundabolaget Zelmic. Biofilms bedriver forskning kopplat till hur material interagerar med biomolekyler, celler och vävnader. Biofilms omfattar även initiativet Open Lab där företag kan hyra labbplats och instrument.

Som Rapidus tidigare rapporterat tar André Johansson över vd-posten på Connect Sverige Region Syd från Eva Ohlstenius. Även resten av teamet byts ut. Ny som ansvarig för tillväxtkapital är Anette Melander Berg, med ett förflutet från ledande positioner på Allers marknadsavdelning. Nya affärsutvecklare är Jakob Nielsen, som har en bakgrund från Malmöbolaget Orbital Systems, samt Thereze Woge som bland annat varit försäljningsansvarig för Rapidus.

Susanne Gabrielsson är ny vd på Alnarp Cleanwater Technology. Hon efterträder Yngve Svensson som blir kvar inom företaget som senior rådgivare. Susanne Gabrielsson har varit på Alnarp Cleanwater Technology sedan starten 2008 och kommer närmast från posten som marknadschef. Bolaget har utifrån forskning från SLU utvecklat ett bioreningsverk som bryter ner slam med hjälp av mikroorganismer.

Therése Nordström tar över som föreståndare för forskningscentret Biofilms på Malmö högskola. Hon kommer senast från Lunds universitet där hon […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad