fredag 3 maj 2024

inloggad som

Consafe Logistics stärker ledningen och byter chefer

Förändringens vindar blåser på Lundaföretaget Consafe Logistics. Tre av fyra regionchefer ute i Europa har bytts ut under året – i Danmark, Polen och Holland – och i ledningsgruppen i Sverige har sedan april fyra nya personer plockats in som tidigare hade nyckelpositioner i högprofilerade skånska teknikbolag.

De nya namnen i ledningsgruppen är: Sverrir Valgeirsson och Maria Rang från Sony Mobile, Christoffer Åström från Qlik och Ivan Medved från Axis.

– Vi behövde göra en del organisatoriska förändringar. Därför har vi byggt om en del det senaste året. Dels för att få in ett annat affärstänk, dels för att stärka upp mjukvarukompetensen hos våra chefer, säger Consafe Logistics vd Ulf Palmblad som själv tillträdde som vd i januari 2015.

Ulf Palmblad berättar för Rapidus att ägarna inte alls var nöjda med resultatet 2014, men att det nu ser ljusare ut på många sätt. Som exempel nämner han att kassaflödet förbättrats med 70 miljoner kronor mellan juli 2015 och juli 2016 jämfört med samma period året före.

Consafe Logistics utvecklar mjukvara och tjänster för logistikhantering och lagerstyrning. 2015 omsatte företaget 430 miljoner kronor. En viktigt kund är ”en känd möbelfirma i Småland”, uppger Ulf Palmblad. Andra stora kunder är Carlsberg, SCA, SKF och Martin & Servera.

Enligt Ulf Palmblad driver e-handelsbolagens starka framfart mycket av den traditionella logistikhanteringen just nu.

  Konkurrensen är så stor där att inköpspriset är lika för alla. Däremot kan man påverka logistiken som ofta står för minst en tredjedel av bolagens kostnader.

Förutom chefsbytena har Consafe Logistics även anställt 23 personer i år – lejonparten på kontoret i Lund. Det innebär att cirka 330 personer jobbar inom företaget i nuläget, varav 230 i Sverige.

Magnus Erlandsson

Förändringens vindar blåser på Lundaföretaget Consafe Logistics. Tre av fyra regionchefer ute i Europa har bytts ut under året – i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.