torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Nya värvningar på Microsoft, Swedbank och Saromics

Karin Älfvåg, operativ chef på Lundabolaget Consafe Logistics, lämnar koncernen för en chefsroll på Microsoft. Med placering i Skåne ska hon ansvara för Microsofts verksamhet i Europa inom molntjänster. Consafe Logistics ägs av nyligen avlidna finansmannen Christer Ericssons bolag JCE Group. Nettoomsättningen 2015 landade på 294 miljoner kronor.

Lars Ljungälv, regionchef för Swedbanks södra region, har utsetts till ny nationell chef för stora företagskunder i Swedbank. Han efterträds i Skåne av Peter Nordblad, i dag biträdande regionchef för södra regionen, som omfattar 38 bankkontor i Skåne, Blekinge, Halland, Kronoberg samt en filial i Köpenhamn.

Johan Kördel, partner på Lundbeckfond Ventures och styrelsemedlem i BoneSupport, är ny ledamot i Lundabolaget Saromics Biostructures. Han ersätter Per Antonsson från Almi Invest Syd. Samtidigt kliver Johanna Asklin från LU Innovation in som ny ledamot efter LU Innovation-kollegan Tomas Rundqvist. Saromics Biostructures sysslar främst med strukturbestämning av proteiner på uppdrag av läkemedelsbolag. Företaget har tolv anställda med en beräknad omsättning 2016 på 8-9 miljoner kronor.

Rapidus

Karin Älfvåg, operativ chef på Lundabolaget Consafe Logistics, lämnar koncernen för en chefsroll på Microsoft. Med placering i Skåne ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.