torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Nya värvningar på Microsoft, Swedbank och Saromics

Karin Älfvåg, operativ chef på Lundabolaget Consafe Logistics, lämnar koncernen för en chefsroll på Microsoft. Med placering i Skåne ska hon ansvara för Microsofts verksamhet i Europa inom molntjänster. Consafe Logistics ägs av nyligen avlidna finansmannen Christer Ericssons bolag JCE Group. Nettoomsättningen 2015 landade på 294 miljoner kronor.

Lars Ljungälv, regionchef för Swedbanks södra region, har utsetts till ny nationell chef för stora företagskunder i Swedbank. Han efterträds i Skåne av Peter Nordblad, i dag biträdande regionchef för södra regionen, som omfattar 38 bankkontor i Skåne, Blekinge, Halland, Kronoberg samt en filial i Köpenhamn.

Johan Kördel, partner på Lundbeckfond Ventures och styrelsemedlem i BoneSupport, är ny ledamot i Lundabolaget Saromics Biostructures. Han ersätter Per Antonsson från Almi Invest Syd. Samtidigt kliver Johanna Asklin från LU Innovation in som ny ledamot efter LU Innovation-kollegan Tomas Rundqvist. Saromics Biostructures sysslar främst med strukturbestämning av proteiner på uppdrag av läkemedelsbolag. Företaget har tolv anställda med en beräknad omsättning 2016 på 8-9 miljoner kronor.

Rapidus

Karin Älfvåg, operativ chef på Lundabolaget Consafe Logistics, lämnar koncernen för en chefsroll på Microsoft. Med placering i Skåne ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]