måndag 13 maj 2024

inloggad som

ProNano hämtar projektledare från Kalifornien

Arbetet med att etablera en pilotfabrik för nanoteknikproduktion i nordöstra Lund rullar vidare. Region Skåne och statliga Rise, som tillsammans lovat åtta miljoner kronor i finansiering, har nu värvat en projektledare från USA.

Stefan Adolfsson, som kommer leda ProNano åtminstone fram till 2018, har de senaste 13 åren arbetat i San Diego, som utvecklingschef på finska industribolaget Alere och som vd för Nord- och Sydamerika på Jot Automation.

Stefan Adolfsson–  Under hösten kommer jag främst att, tillsammans med Daniel Kronmann på Region Skåne, jobba med att säkra finansieringen av ProNano. Vi ska träffa en av de första intressenterna, som är den Europeiska Investeringsbanken, redan nu på onsdag säger han till Rapidus.

ProNano är en planerad anläggning mellan ESS och Max IV där svenska och utländska företag ska kunna producera nanoteknikprototyper. Region Skåne och Rise, som samlar statens forskningsinstitut, gick i början av året in med fyra miljoner kronor vardera för att ta projektet vidare till fas två. Byggandet av anläggningen beräknas starta första kvartalet 2017 och ska vara klar i slutet av 2018.

Cahtrin Frisemo

Arbetet med att etablera en pilotfabrik för nanoteknikproduktion i nordöstra Lund rullar vidare. Region Skåne och statliga Rise, som tillsammans […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.