fredag 26 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på ID Kommunikation, Reccan och Smile

Pia-Karin Åkesson blir ny vd på Malmöbyrån ID Kommunikation. Hon kommer närmast från posten som regionchef i Stockholm för InUse och efterträder ID Kommunikations ägare Lotte Hoflund, som blir kvar i byrån men kommer jobba mer med affärsutveckling och strategi. ID Kommunikation har ett 20-tal anställda och är i färd med att rekrytera ytterligare 4. Nettoomsättningen sjönk något i senaste bokslutet, för 2015, till 18 miljoner kronor.

Forskningsbolaget Reccan Diagnostics, med bland andra Lunds universitets såddfinansieringsbolag LU Holding och Christer Fåhraeus som externa ägare, utökar styrelsen med Lars Grundemar. Han är professor vid Lunds universitetssjukhus och har en bakgrund från danska läkemedelsbolaget Ferring. Reccan utvecklar metoder för att bland annat kunna differentiera patienter inför riktad behandling vid olika cancertyper, som bukspottskörtelcancer.

Karl Philip Barakate är ny styrelseledamot i Smile, inkubatorn på Medicon Village i Lund. Han är näringslivsutvecklare på Region Skåne med speciellt ansvar för den regionala inkubatorstrategin.

Rapidus

Pia-Karin Åkesson blir ny vd på Malmöbyrån ID Kommunikation. Hon kommer närmast från posten som regionchef i Stockholm för InUse […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.