onsdag 1 maj 2024

inloggad som

Huaweis Lundakontor breddas till hårdvaruutveckling

|  , ,
|  

Hittills har den kinesiska telekomjätten Huaweis Lundakontor, under ledning av Tord Wingren, endast utvecklat systemlösningar och mjukvara till koncernens mobiltelefonmodem. Nu får kontoret ett komplett systemansvar genom att hårdvaruteknik adderas.

Tord Wingren– Vi har fått en ledande roll inom koncernen när det gäller att plocka fram ett 5G-modem, alltså nästa generations teknik för mobiltelefoner. Från att ha jobbat med en del av utvecklingen, mjukvaran, så tar vi ett mer komplett ansvar för hela 5G-konstruktionen, säger Tord Wingren till Rapidus.

Det innebär ett ökat behov av ingenjörer och experter inom hårdvarusystem, uppger Tord Wingren. Lundakontoret har sedan förra sommaren vuxit från närmare 40 till runt 50 medarbetare. Ökningen har medfört en utvidgning av bolagets lokalyta på Edison Park i Lund.

– Vi har utökat lokalerna hos Briggen, där finns ytterligare ett par större rum som vi fått tillgång till. Jag tror vi kommer kunna fortsätta växa i liknande takt under kommande tolv månader, säger Tord Wingren till Rapidus.

Huwaei har drygt 500 anställda i Sverige.

Emily Binks

Hittills har den kinesiska telekomjätten Huaweis Lundakontor, under ledning av Tord Wingren, endast utvecklat systemlösningar och mjukvara till koncernens mobiltelefonmodem. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad