fredag 29 mars 2024

inloggad som

Ideons nya marknadsföringsbolag tar form

Det nya utvidgade Ideon, som planeras bli Europas största forskningsby, antar allt fastare former. Under maj har rätten till varumärket Ideon tilldelats det nybildade bolaget Mvbw i Lund, som till lika delar ägs av stiftelsen Medicon Village, och fastighetsbolagen Vasakronan, Briggen och Wihlborgs.

Genom ombildningen expanderar Ideon till att även innefatta Edison Park, Medicon Village och Mobile Heights Center samt ytterligare några byggnader inom området.

Initialt kommer omsättningen för det ombildade Ideon ligga på sex miljoner per år, fördelat mellan de fyra ägarna och samarbetspartnerna Region Skåne, Lunds universitet och Lunds kommun.

mia rolf– Det här är bara starten. Ambitionen är att vi ska växa, med fler fastighetsägare och intressenter. Det mest naturliga är att man samverkar med Science Village Scandinavia, säger Mia Rolf, som sedan i februari är vd på Mvbw i Lund.

Vad som kommer hända med det företag som i dag heter Ideon AB, som ägs av Wihlborgs, Lunds kommun och Lunds universitet, är ännu inte bestämt. Men inom en nära framtid kommer Mvbw i Lund även ta över företagsnamnet Ideon AB.

Styrelseordförande för Mvbw i Lund är Ericsson-veteranen Mats Lindoff, som bland annat var med och lanserade Bluetooth 1998. Ledamöter är Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter, Mats Leifland, vd för Medicon Village, Ola Orsmark, vd för Briggen, och Anna Stenkil, affärsområdeschef på Vasakronan.

Styrelsen kommer framöver att kompletteras med personer från Lunds universitet, Region Skåne och Lunds kommun. Även stiftelsen SUN, som äger varumärket Ideon ska utse representanter till styrelsen.

– Under tiden arbetar vi med att samla kundinsikter och en övergripande kartläggning över områdets nästan 500 bolag för att ta fram en trovärdig och tillväxtorienterad strategi framåt, säger Mia Rolf.

Hanna Sigeman

Det nya utvidgade Ideon, som planeras bli Europas största forskningsby, antar allt fastare former. Under maj har rätten till varumärket Ideon tilldelats […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]