fredag 14 juni 2024

inloggad som

Diaprost fyller på kassan

Cancerdiagnosbolaget Diaprost på Medicon Village tar in tio miljoner kronor. Pengarna går till bolagets utveckling av diagnostisering mot och behandling av prostatacancer.

johan_drott– Emissionen gör att vi kan fortsätta arbetet med att säkerställa utvecklingen av vår antikropp. Det är även en förberedelse för att kunna göra kliniska studier, säger vd Johan Drott som inte vill uppge vem som gått in med pengarna.

Diaprost har patent på en uppfinning som gör det möjligt att med hjälp av en PET-kamera se om en tumör spridit sig.

– Vi har en antikropp som ska användas för både diagnostik och behandling av prostatacancer och som binder specifikt till prostatacancerceller, säger Johan Drott.

Utvecklingen sker i samarbete med ett brittiskt företag som numera är en del av Fujifilm-koncernen.

Diaprost planerar att utföra en första klinisk studie under 2017. Den kommer inte ske i Sverige, men möjligtvis i USA där bolaget har akademiska samarbeten med cancercentret Memorial Sloan Kettering och Johns Hopkins Hospital i Baltimore, uppger Johan Drott.

Bolaget ägs av grundarna, däribland David Ulmert, Sven-Erik Strand, Åke Fredriksson och Anders Axelsson, samt investerare.

Emily Binks

Cancerdiagnosbolaget Diaprost på Medicon Village tar in tio miljoner kronor. Pengarna går till bolagets utveckling av diagnostisering mot och behandling av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

    Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]