lördag 20 april 2024

inloggad som

Edument växer med Stockholmskontor

IT-bolaget Edument, med bas i Helsingborg, etablerar sig efter sommaren i Stockholm, med en initial målsättningen att bygga upp en personalstyrka på runt åtta personer. Konsult- och utbildningsföretaget som i år tror på en dubblerad omsättning har runt trettio anställda, utspridda i både Europa och Kina.

Edument säljer avancerade programmeringsutbildningar och konsulttjänster till företagskunder, både till småföretag och större företag som Blocket, Ericsson, SEB, Saab och Volvo. Företagets största kund, sett till både antal anställda och orderingångar till Edument, är ett multinationellt kinesiskt företag med 200.000 anställda. Just nu har Edument en handfull personer stationerade i Kina, med ambitionen att få en stabil närvaro i landet.

Sedan ett år tillbaka har företaget kontor i Prag, med bland annat personal som rekryterats från BlackBerrys nedlagda verksamhet. Nu väljer Edument, som på två och ett halvt år gått från fem till trettio anställda, att även starta upp ett kontor i Stockholm. I dag säljs 40 procent av företagets tjänster till företag i Stockholmsområdet genom partner. Etableringen i Stockholm sker för att skapa större närhet till företagets kunder.

acke_salem– Vi har redan skrivit på för tre olika affärer som kräver i alla fall en grundbas på tre till fem lärare och konsulter. Vi ska också ha operativ personal där, så vi tror på en rekrytering på åtta personer på kort sikt, säger Eduments vd Acke Salem till Rapidus.

Omsättningen för koncernens fyra företag landade vid årsbokslutet i augusti 2015 på över tolv miljoner kronor. Under september-december på det nya räkenskapssåret uppgick omsättningen på runt tio miljoner kronor. Fram till bokslutet i augusti räknar Acke Salem med att omsättningen ska ha dubblerats, till mellan 20 och 25 miljoner kronor.

Hittills har Edument, som grundades 2010 av Acke Salem och Tore Nestenius, valt att inte ta in riskkapital i företaget. Nu pågår diskussioner med investerare om en eventuell kapitalresning för att stötta de snabba expansionsplanerna.

– Vår tillväxt och våra affärer växer snabbare än vår organisation. Vi räknar med att om det går tungt med etableringen i Stockholm kan det kosta nio miljoner på tre år, så vi vill trygga den investeringen, säger Acke Salem.

Företagets konsulter delar upp sin arbetstid mellan att leda utbildningar, som i dag är den verksamhetsgren som omsätter mest pengar, och att fungera som mentorer på plats hos kundföretagen.

Hanna Sigeman

IT-bolaget Edument, med bas i Helsingborg, etablerar sig efter sommaren i Stockholm, med en initial målsättningen att bygga upp en personalstyrka […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.