lördag 4 maj 2024

inloggad som

Finax-ägare ger andrum till Tigran Technologies

Tigran Technologies får in en miljon kronor i riskkapital från familjen Abdon, ägare till Finax-koncernen. Pengarna går främst till jakten på en köpare till Malmöbolaget, där färska resultat från tre kliniska studier ska bereda vägen.

Ledningen har försökt hitta köpare till hela eller delar av Tigran Technologies sedan 2014 och bolaget har nu för andra gången anlitat rådgivare för att bistå i den processen.

– Skillnaden är att vi nu har tre tunga studier publicerade som alla visar på utmärkta resultat. Det gör sannolikheten betydligt större att hitta en köpare, säger styrelseordförande Anders Williamsson till Rapidus.

Under 2015 publicerades resultat i olika vetenskapliga tidskrifter där Tigrans titankorn använts för att återuppbygga käkben, höftben och för att fylla ut hålrum runt tandimplantat. Kornen, och en titanborste som används för att rengöra ytan runt implantaten, säljs i dag i ett antal länder utanför USA och enligt Anders Williamsson har 12.000 patienter hittills behandlats med någon av Tigrans produkter.

Tigran har det senaste året skurit ned verksamheten till ett minimum och utöver styrelsen arbetar bara kvalitetschefen kvar i bolaget. Den tidigare vd:n Arve Nilsson har lämnat den operativa verksamheten men är kvar som styrelseledamot och delägare.

Anders Williamsson vill inte alls kommentera hur länge pengarna i kassan kommer räcka eller vem som står bakom den färska emissionen på en miljon kronor. Offentliga handlingar som Rapidus begärt ut visar dock att det är ett bolag i sfären runt familjen Abdon som tillskottet kommer ifrån.

Även efter emissionen är den saudiske affärsmannen Mohammed Al-Amoudi ägare till över 60 procent av det tidigare Aktietorgs-noterade bolaget.

Erik Olausson

Tigran Technologies får in en miljon kronor i riskkapital från familjen Abdon, ägare till Finax-koncernen. Pengarna går främst till jakten […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.