lördag 27 april 2024

inloggad som

Mediebyrå i Malmö öppnar kontor på kontinenten

Efter att ha skrivit avtal med två rikstäckande tidningar i Österrike och en i Nederländerna öppnar European Media Partner kontor i Wien och Amsterdam. I år räknar den relativt anonyma Malmöbyrån med att omsätta 200 miljoner kronor.

European Media Partners tematidningar blandar intervjuer och reportage med riktade annonser om samma ämne. Bilagorna följer i dag med en rad dagstidningar i Sverige, Danmark och Tyskland, däribland Dagens Industri, HD-Sydsvenskan och Børsen. Från att tidigare enbart ha funnits på papper läggs innehållet sedan förra året även upp på ämnessorterade webbsidor som ska öka genomslaget för annonseringen.

I Nederländerna blir Het Financieele Dagblad och i Österrike Der Standard och Kurier de första samarbetsparterna.

Fredrik_Thorsson– Jämfört med i Sverige är folk i Tyskland, Holland och Österrike mer trogna sin traditionella papperstidning. Digitaliseringen har inte kommit lika långt som i Skandinavien, säger Fredrik Thorsson.

Han äger European Media partner tillsammans med medgrundaren Jonathan Andersson. Båda kommer att arbeta med uppstarten av kontoret i Amsterdam, som öppnar i dagarna med nio anställda på plats. Kontoret i Wien öppnar till sommaren.

Totalt har European Media Partner i dag ett 90-tal anställda, varav drygt 30 i Malmö. 2014 omsatte koncernen 56 miljoner kronor, en siffra som mer än fördubblades under 2015 uppger Fredrik Thorsson. I år räknar han med att öka personalstyrkan till 120 anställda och omsättningen till cirka 200 miljoner kronor.

Erik Olausson

Efter att ha skrivit avtal med två rikstäckande tidningar i Österrike och en i Nederländerna öppnar European Media Partner kontor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.