torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Fem snabba till Greater Copenhagen & Skåne Committees nya chef…

… Sara Pezzolato Ibsen, som nu har nu offentliggjort en politisk godkänd handlingsplan för 2016.

Hur många ska kommer jobba i sekretariatet?

Sara Pezzolato Ipsen– Vi blir fyra anställda totalt, plus en student. The Greater Copenhagen & Skåne Commitee är en samarbetsplattform, där medlemmarna stoppar in resurser för att förverkliga en vision om tillväxt och arbetsplatser. Medlemmarna själva är utförare. Det gör att det fungerar med ett mindre sekretariat, vilket är en annan lösning än tidigare.

Hur mycket av Öresundskommiteens arbete ska ni ta med er, som Öresundstinget och analysarbetet?

 – Syftet är tillväxt och arbetsplatser, vilket är ett snävare fokus än Öresundskommitténs. Vi kommer inte arrangera Öresundsting, men det kommer bli ett årligt toppmöte.

Ni ska arbeta för bättre infrastruktur, men det saknas svar på hur ni vill satsa. Vill ni ha en Öresundsmetro eller en HH-förbindelse?

 – Det finns inget beslut om någon gemensam prioritering när det gäller kommande Öresundsförbindelser. Men vi kommer arbeta vidare med prioriteringarna, och Region Sjælland leder det projektet.

Ni ska också arbeta mot gränshinder. Vad är det viktigaste att bekämpa, ID-kontrollerna?

 – Vi hoppas att pendlarnas besvär med ID-kontrollerna ska minska. Ledningen har uppmanat statsministrarna till en smidig lösning, som inte håller tillbaka integrationen. För närvarande arbetas det också hårt med att hitta en lösning på a-kassaproblemen, till exempel när svenska studenter ska få a-kassa efter studier i Danmark och när någon blir av med sitt jobb på andra sidan sundet.

Utländska delegationer ska enligt handlingsplanen ha en ”One point entry”, när de vill ha kontakt. I Danmark blir det via Copenhagen Capacity och Köpenhamns kommun. Vem ska det vara i Skåne?

– Vi har precis börjat jobba med hur fördelningen kommer ske i Skåne. Det är något som vi räknar med att reda ut under våren.

Keld Broksø

Klik her for at se dansk version af artikeln

 

… Sara Pezzolato Ibsen, som nu har nu offentliggjort en politisk godkänd handlingsplan för 2016. Hur många ska kommer jobba […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.