tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Hon blir chef för Greater Copenhagen

pezzolatoSara Pezzolato Ipsen har rekryterats som ny sekretariatschef för Greater Copenhagen & Skåne Committee. Hon kommer närmast från en tjänst som CSR- och organisationschef på Femern A/S.

Femern har nyligen tvingats säga upp hälften av sina anställda eftersom godkännanden av den nya Fehmarn Bält-förbindelsen dragit ut på tiden. The Copenhagen & Skåne Commitee är däremot en organisation som står inför uppbyggnad och ska ersätta Øresundskomiteen, som skrotades vid årsskiftet. 

Hittills har The Greater Copenhagen & Skåne Commitee haft Troels Rud som tillförordnad sekretariatschef, och han stannar kvar som kommunikationskonsult inom verksamheten. 

Sara Pezzolato Ipsen blir den som ska implementera handlingsplanen som just antagits. Det blir också upp till henne att formera sekretariatet, hur många och vilka tjänster som ska tillsättas. 

Det är ännu inte klart hur mycket av Øresundskomiteens ansvar, som exempelvis Øresundstinget och analysarbete, som ska föras över till den nya organisationen.

Greater Copenhagen och & Skåne Commitee ska arbeta för en bättre infrastruktur, men det är oklart var man står i frågor som en fast HH-förbindelse eller en Öresundsmetro. Det finns också gränshinder att ta tag i, inte minst sedan gränskontrollerna infördes. 

Innan Sara Pezzolato började på Femern A/S jobbade hon för det danska transportministeriet, hon har också ett förflutet som HR-trainee hos Tetrapak i Milano.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Sara Pezzolato Ipsen har rekryterats som ny sekretariatschef för Greater Copenhagen & Skåne Committee. Hon kommer närmast från en tjänst […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.