torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Medicon Valley Alliance utser vd

Petter Magnusson Hartman som varit tillförordnad direktör för Medicon Valley Alliance sedan juni kan sätta sig tillrätta i stolen som nyutnämnd vd för organisationen. 

magnusson_hartmanPetter Magnusson Hartman tar i dag formellt över direktörsposten för ett MVA som befinner sig i förändring. På extrastämman i september beslutade MVA om att anta formen av ett nätverk över Öresund, samtidigt som man i kölvattnet av Greater Copenhagens stärkta roll som varumärkesbyggare fick sin budget kapad. För MVA betyder det ett nytt perspektiv, från globalt till att lägga fokus på en roll som brobyggare över sundet. 

Men det finns pengar att hämta även där, Petter Magnusson Hartman vill att MVA är en av de drivande krafterna i ett EU-stöttat Interreg-projekt om fertilitet. EU vill investera över 70 miljoner svenska kronor i det svensk-danska projektet ReproUnion. Målet är att bli världsledande i behandlingen av infertilitet.

Petter Hartman kom till MVA 2014 efter att tidigare ha arbetet för Interregsekretariatet för Öresund-Kattegat-Skagerrak. Han har tidigare arbetat för Svalövs och Höganäs kommuner och är utbildad i bland annat statsvetenskap vid Lunds universitet. 

I kontakt med offentligheten kommer Petter Magnusson Hartman samarbeta med en annan stark profil, som under 2015 blev ordförande för MVA. Det är Sören Bregenholt, tillika vice vd för Danmarks största läkemedelsföretag, Novo Nordisk med över 40.000 anställda världen över.

Klik her for att se dansk version af artikeln.

Keld Broksø

Petter Magnusson Hartman som varit tillförordnad direktör för Medicon Valley Alliance sedan juni kan sätta sig tillrätta i stolen som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.