måndag 4 december 2023

inloggad som

Danska Scanbur expanderar i Sverige efter Karolinska-order

Danska Scanbur, som levererar laboratorieutrustning till bioteknikbranschen, satsar hårdare på den svenska marknaden. Det sker efter att firman strax efter nyår landade sin hittills största order på 200 miljoner danska kronor över tre år, till Karolinska institutet i Stockholm.

– Vi har redan ett Stockholmskontor med sju anställda som utvidgas med ett par till. Anställningsprocessen är igång. Parallellt lägger vi offerter på en rad möjliga leveranser, inte minst till Lunds universitet, säger Scanburs vd Morten Sunesen till Rapidus.

Företagets huvudkontor är i Karlslunde vid Köpenhamn. Någon etablering i Skåne finns inte i planerna i dagsläget.

– Vi satsar mycket på den skånska marknaden nu, men vi menar att vi kan klara Lund och Malmö från Köpenhamn, där vi också har ett par svenska anställda, säger Mårten Sunesen.

Laboratorieutrustningen för 200 miljoner ska användas till en ny byggnad på Karolinska institutet. Scanburs egenproducerade utrustning är med i leveransen, inklusive ScanClime som kontrollerar ventilation och fuktighet i laboratorier.

Morten Sunesen menar att Karoliskska institutet nu blir ett “show case” för nya byggprojekt i Sverige inom biomedicinsk forskning. Utöver Sverige satsar Scanbur även på Japan och USA under 2016. I senaste bokslutet, för 2014, visade de en vinst på 13,4 miljoner danska kronor.

Keld Broksø

Klik her for att se dansk version af artikeln.

Danska Scanbur, som levererar laboratorieutrustning till bioteknikbranschen, satsar hårdare på den svenska marknaden. Det sker efter att firman strax efter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad