torsdag 28 mars 2024

inloggad som

ESS-chefen James Yeck på väg att lämna ESS

|  
|  , ,

ESS-chefen James Yeck är på väg att lämna sin post av personliga skäl. På fredagsmorgonen informerades personalen om att arbetet med att hitta hans efterträdare har inletts. James Yeck blir kvar tills efterträdaren är på plats.

– Det är en process som kan ta ett år eller längre, säger ESS presschef Julia Öberg till Rapidus

James Yeck
Foto: ESS

Yeck värvades som ny ESS-chef 2012 efter Colin Carlile. Han rekryterades från USA där han bland annat varit biträdande projektdirektör vid konstruktionen av synkrotronljuskällan National Synchrotron Light Source II vid Brookhaven-laboratoriet i östra USA. Han har tidigare även varit engagerad i USA:s bidrag till Large Hadron Collider vid Cern.

Under hösten flyttade verksamheten i ESS och dess 350 anställda över till en så kallad Eric, en specifik organisationsform framtagen för sameuropeiska forskningsanläggningar. Själva forskningsanläggningen beräknas invigas 2019 och vara i full drift 2025.

Erik Olausson

 

ESS-chefen James Yeck är på väg att lämna sin post av personliga skäl. På fredagsmorgonen informerades personalen om att arbetet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]