tisdag 26 september 2023

inloggad som

Tre frågor till Fredrik Carling…

…som lämnar vd-uppdraget på Hövding efter tio år.

Vad ska du göra nu?

– Det är inte bestämt ännu. Jag för ett par diskussioner men det är ingenting jag kan gå ut med just nu. Jag tror att den största utmaningen blir att inte hoppa på nästa projekt här och nu, utan ta mig tid att fundera över vad jag vill och vad jag kan göra bäst. Jag har suttit i USWE:s styrelse i fyra år, och det har varit en fantastisk resa. Det är inte omöjligt att jag tar på mig ytterligare styrelseuppdrag framöver.

Vad är du mest stolt över från din tid på Hövding?

– När jag började på Hövding 2012 var det ett fantastiskt koncept, men det hade inte blivit en produkt. Tio år senare cyklar en halv miljon människor omkring med en Hövding runt halsen och många vittnar om hur hjälmen har räddat deras liv. Det är häftigt att ta en fantastisk idé och faktiskt göra den till en kommersiell verklighet. Jag är stolt över att ha fått vara en del av det.

Kommer du att fortsätta att jobba inom ett liknande område?

– Inte nödvändigtvis. Jag har sysslat med livsstilorienterade konsumentprodukter i hela mitt liv, bland annat på Levi’s och Magasin de Nord, men jag är inte nödvändigtvis låst vid det. Jag gick från en bakgrund inom mode och textil till en säkerhetsprodukt, vilket var ett ganska tvärt kast. Det var rätt häftigt att göra den förändringen så jag kanske byter inriktning helt och hållet. Jag har i alla fall ingen ambition att lämna Skåne och Köpenhamn i alla fall.

Sara Nkwe Assarsson

…som lämnar vd-uppdraget på Hövding efter tio år. Vad ska du göra nu? – Det är inte bestämt ännu. Jag […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad