fredag 29 september 2023

inloggad som

Nytt e-handelsbolag gör sitt fjärde förvärv

|  
|  

Affärsidén bakom nystartade e-handelsbolaget Lund E-commerce Group är att bli en hub som samlar onlinebutiker under ett och samma tak. Nu har företaget gjort sitt fjärde och största uppköp genom att förvärva sajten brapadel.se.

– Förvärvet betyder startskottet för Lund E-commerce Group, nu kan vi fokusera framåt på att skala upp både nationellt och internationellt. Tillsammans med rätt partners och investerare kan vi expandera mycket snabbare så mycket fokus närmaste tiden kommer att ligga på att hitta rätt investerare, säger bolagets medgrundare Johan Selin.

Grundarna Rickard Steinwig och Johan Selin har båda bakgrund inom digital försäljning och marknadsföring. De huserar på Mindpark i Lund.

Idén går ut på att förvärva butiker med en affärsmodell inom ett snabbväxande område, som utvalda sportsegment. Gemensamt för alla butiker ska vara att de har en produkt med goda förutsättningar att bli mer populära inom kort.

– Genom att köpa upp och ta över driften av butikerna kan vi säkerställa optimala förutsättningar för att skala upp dem till deras fulla potential. Till skillnad från en inkubator så köper vi upp hela butiken och driver dem vidare i egen regi. Det ger oss kontroll över alla delar och möjliggör effektiv drift, vilket är en nyckel för att kunna skala upp.

Nästa steg blir att rikta in sig på Danmark, där intresset för padel enligt Johan Selin växer mycket just nu, ungefär två år efter Sverige. Företaget planerar även en första investeringsrunda som ska stänga under sommaren.

– Vi pratar med både svenska och utländska investerare. Det viktiga är att hitta de som tror på oss, affärsidén och på vårt koncept, säger Johan Selin.

Julia Eriksson

Affärsidén bakom nystartade e-handelsbolaget Lund E-commerce Group är att bli en hub som samlar onlinebutiker under ett och samma tak. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad