torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Greater Copenhagen bäddar för arenasamarbete över sundet

Ingen har hittills initierat ett samarbete mellan de konkurrerande arenorna i Malmö och Köpenhamn, som skiljs åt av en 20 minuters brofärd. Men med Greater Copenhagen blir det nya takter.

Nästa år står Royal Arena i Ørestaden i Köpenhamn klar och invigningen sker i början av 2017, men redan nu ser chefen för arenan möjligheter att använda det nya Greater Copenhagen till att pressa fram ett samarbete med Malmö Arena. 

– Greater Copenhagen kan bli den plattform som får samarbetet att realiseras. Orsaken är enkel, Greater Copenhagen är ett samarbete mellan tre regioner om marknadsföring, och regioner kan mycket väl vara de som bjuder in till att locka internationella evenemang, säger Dan Hammer, vd för Royal Arenas driftbolag Danish Venue, som i sin tur ägs av amerikanska Live Nation Enertainment.

De första stora arrangemangen som äger rum i den nya arenan sker dock utan samarbete över sundet. Vid VM i kortbanesimning 2017 utnyttjas arenans möjligheter att omvandla golvet till simhall. Vid hockey-VM 2018 samarbetar Köpenhamn med arenan Jyske Bank Boxen i Herning på Jylland.

– Det har varit en tradition för arenor långt i från varandra att samarbeta i internationella hockeyturneringar, men det är en inställning som får stå för det danska hockeyförbundet, påpekar Dan Hammer, som hoppas på många andra möjligheter för samarbete med Malmö Arena. 

Keld Broksø

Klik her for att se dansk version af artikeln. 

Ingen har hittills initierat ett samarbete mellan de konkurrerande arenorna i Malmö och Köpenhamn, som skiljs åt av en 20 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.