måndag 29 april 2024

inloggad som

… och gör ett rekordår

|  
|  

Det senaste året har siffrorna pekat uppåt igen för Ström & Gulliksson. I det nyligen registrerade bokslutet redovisar patentbyrån sin högsta omsättning någonsin.

Senaste räkenskapsåret, som avslutades i augusti, stannade omsättningen på 101 miljoner kronor. Det är 24 procent högre än föregående år. Rörelseresultatet blev 16 miljoner kronor, även det en rekordsiffra för byrån som grundades 1975.

Ökningen kan delvis förklaras med att Ström & Gulliksson fått ett antal nya kunder i Asien och USA som vill söka patent hos Europeiska patentkontoret EPO.

Rikard Roos– Vi konkurrerar med aktörer från hela Europa om de här kunderna. Men vi har de senaste åren byggt upp ett renommé som börjar ge avkastning, säger vd Rikard Roos.

Ström & Gulliksson har i dag knappt 50 anställda, en personalstyrka som Rikrad Roos räknar med kommer behöva växa framöver. Efter årsskiftet flyttar bolaget sitt Malmöbaserade huvudkontor till Jernhusens nybygge Glasvasen. Patentbyrån har i dag kontor även i Lund, Helsingborg, Stockholm och Göteborg.

Erik Olausson

Det senaste året har siffrorna pekat uppåt igen för Ström & Gulliksson. I det nyligen registrerade bokslutet redovisar patentbyrån sin […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.