fredag 23 februari 2024

inloggad som

… och gör ett rekordår

|  
|  

Det senaste året har siffrorna pekat uppåt igen för Ström & Gulliksson. I det nyligen registrerade bokslutet redovisar patentbyrån sin högsta omsättning någonsin.

Senaste räkenskapsåret, som avslutades i augusti, stannade omsättningen på 101 miljoner kronor. Det är 24 procent högre än föregående år. Rörelseresultatet blev 16 miljoner kronor, även det en rekordsiffra för byrån som grundades 1975.

Ökningen kan delvis förklaras med att Ström & Gulliksson fått ett antal nya kunder i Asien och USA som vill söka patent hos Europeiska patentkontoret EPO.

Rikard Roos– Vi konkurrerar med aktörer från hela Europa om de här kunderna. Men vi har de senaste åren byggt upp ett renommé som börjar ge avkastning, säger vd Rikard Roos.

Ström & Gulliksson har i dag knappt 50 anställda, en personalstyrka som Rikrad Roos räknar med kommer behöva växa framöver. Efter årsskiftet flyttar bolaget sitt Malmöbaserade huvudkontor till Jernhusens nybygge Glasvasen. Patentbyrån har i dag kontor även i Lund, Helsingborg, Stockholm och Göteborg.

Erik Olausson

Det senaste året har siffrorna pekat uppåt igen för Ström & Gulliksson. I det nyligen registrerade bokslutet redovisar patentbyrån sin […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.