onsdag 6 december 2023

inloggad som

UsTwo-chef tar över hälsoapp

Malmöbolaget Health Guide IRL möblerar om ledningen och tar in en mindre bryggfinansiering inför den skarpa lanseringen av hälsoappen Twiik. Ny vd är Anders Gran, ledamot i styrelsen och affärsutvecklingschef på UsTwos skånska studio.

Anders Gran tar över efter MTG-veteranen Ola Heffler, som bara suttit på posten sedan årsskiftet, men nu övergår till att bli styrelseledamot. Parallellt går noterade Malmöbolaget Mobile Loyaltys tidigare vd Nicklas Gerhardsson in i styrelsen, där ledamoten Christina Bellander tar över ordförandeposten från Christer Månsson.

Betaversionen av Twiik har hittills laddats ner närmare 10.000 gånger, uppger Anders Gran. Appen skräddarsyr kost- och träningsprogram åt användaren. De dagliga övningarna kommer från externa hälso- och livsstilscoacher, som får en del av intäkterna. De framtida intäkterna, vill säga.

Anders_gran– Vårt nästa steg är att lägga in stöd för betalningar. I första hand har vi tänkt oss en prenumerationsmodell, säger Anders Gran.

Skarp lansering blir det i vinter och inför det är bolaget på väg att ta in två miljoner kronor i bryggfinansiering, uppger han. På sikt hoppas Anders Gran även sälja tjänsten till företag som vill underlätta friskvården för sin personal.

Twiik har i huvudsak utvecklats av personal på UsTwo och Softhouse. UsTwo finns även med som mindre delägare tillsammans med AB Axel Granlunds tidigare vd Jonas Edelswärd, Ola Heffler via Helsingborgsbolaget Swilkenbridge och Christina Bellander med en bakgrund från MTG och TV4. Huvudägare är fortfarande grundarna Johan Axelsson och Christer Månsson, tidigare vd på Media Evolution. Christer Månsson blir kvar som styrelseledamot i bolaget även efter rockaden.

Erik Olausson

Malmöbolaget Health Guide IRL möblerar om ledningen och tar in en mindre bryggfinansiering inför den skarpa lanseringen av hälsoappen Twiik. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad