måndag 13 maj 2024

inloggad som

Lauritzen och Jørgensen satsar på konsultkarriärer

Det konfliktfyllda arbetet med Greater Copenhagen har lett till att både Medicon Valley Alliances chef Stig Jørgensen och Öresundskomiteens direktör Finn Lauritzen fått se sig om efter ny sysselsättning. Nu satsar de båda på egna konsultverksamheter.

Stig Jørgensen har redan lämnat chefsposten på Medicon Valley Alliance, som hade sitt årsmöte i Köpenhamn igår. Ansvaret övertas av Petter Hartman, som är igång med en ny strategi för att få MVA att passa in i Greater Copenhagen-samarbetet.

Efter tio år på MVA satsar Stig Jørgensen nu på att använda sina erfarneheter och kontakter som fristående konsult.

– Bland annat tittar jag på möjligheten att bygga broar mellan IT-bolag och hälsosektorn, säger han till Rapidus.

Även Finn Lauritzen blir av med jobbet då Öresundskomiteen släcks ned vid årsskiftet. Laruitzen, som är ekonom i botten, hann med fyra år på direktörsstolen.

– Jag kommer arbeta som konsult i eget bolag. Jag blev inte avskedad från Öresundskomiteen, men det var dags att prova något annat och det har dykt upp en rad möjligehter, säger han utan att vilja preciser mer.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Det konfliktfyllda arbetet med Greater Copenhagen har lett till att både Medicon Valley Alliances chef Stig Jørgensen och Öresundskomiteens direktör […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.