torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Öresundsbyrå expanderar till Stockholm

Samurai PR rekryterar och siktar på nytt kontor i Stockholm inom en snar framtid.

Samurai består i dag av grundaren Mattias Tönnheim, som sitter i Malmö, och delägaren Uffe Erup Larsen som driver Köpenhamnskontoret genom ett eget bolag. Via ett nätverk av frilansar har man även viss närvaro i Finland och Norge, men siktar primärt på att slå sig in i Stockholm. 

mattias_tonnheim– Man behöver ha en Stockholmsnärvaro för en viss typ av kunder. Vi i Malmö har det bra, men det är inte alls samma omsättning på kapital, händelser, affärer och folk, vilket är både på gott och ont, säger Mattias Tönnheim till Rapidus.

Rekryteringen av en ny Stockholmspartner pågår och Samuarai ska även värva konsulter i Malmö. Bolaget grundades 2005 men hade ett uppehåll mellan 2010-2013, då byrån fusionerades med Mannov, ägt av First Flight Communications. Samurai-varumärket tillhörde dock Tönnheim och den danska verksamheten pausades aldrig. Under uppehållet arbetade Tönnheim som pr- och marknadschef på Phonera. För två år sedan startade han om Samurai igen.

Bland kunderna finns Melitta, Verisure, BimObject, StemCare, Tillväxtfaktor-X och Shop USA.

Jennie Lorentsson

Samurai PR rekryterar och siktar på nytt kontor i Stockholm inom en snar framtid. Samurai består i dag av grundaren […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.