måndag 4 december 2023

inloggad som

Nya värvningar på SEB, Exini, Repona och Innovation Skåne

Veine Svensson är ny regionchef för SEB i södra Sverige. Han efterträder Ingrid Jönsson, som går i pension. Veine Svensson har arbetat på SEB i närmare 20 år, senast som distriktschef för Malmö och södra Skåne.

Efter att amerikanska Progenics Pharmaceuticals köp av Exini Diagnostics har gått igenom byts styrelsen ut i Lundabolaget. Utöver Mark Baker och Sheldon Hirt från Progenics ledning är Exinis vd Magnus Aurell och finanschef Klas Themner föreslagna som nya ledamöter.

Konsultbolaget Repona i Lund byter ordförande. Hans Lenader, som också är delägare, lämnar posten till förmån för Lars-Arne Lasson Reuter, som även han arbetar och är delägare i Repona. Lenader stannar kvar i styrelsen. Repona är en personalägd konsultfirma med en omsättning på cirka 30 miljoner kronor.

Innovation Skåne har värvat Annica Carlstedt som projektledare till det treåriga EU-projektet Business Incubation 2020. Annica Carlstedt har en bakgrund från dåvarande Sony Ericsson men har närmast jobbat på Business Sweden som kontorschef i Sankt Petersburg och handelssekreterare i USA. Business Incubation 2020 har en totalbudget på nära 39 miljoner kronor och leds av Innovation Skåne med Minc, Ideon Innovation och Lund Life Science Incubator, Krinova och Blekinge Business Incubator som deltagare.

Rapidus

Veine Svensson är ny regionchef för SEB i södra Sverige. Han efterträder Ingrid Jönsson, som går i pension. Veine Svensson […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad