måndag 20 maj 2024

inloggad som

Orango utökar med nytt affärsområde i Stockholm

Skånska IT-konsultbolaget Orango utökar affärsområdet Dynamics Nav till Stockholm. Satsningen innebär en handfull nya medarbetare och på sikt även ett nytt kontor. Orango har sedan tidigare kontor i Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Solna.

– Stockholmsmarknaden är strategiskt viktig för oss. Vi får redan i dagsläget mängder av förfrågningar av kunder i Stockholm. Det är något vi från och med nu kan tillhandahålla. Vi har också ett mål att växa geografiskt, och det gör vi nu, säger Daniel Vesterberg, affärsområdeschef på Orango.

Microsoft Dynamics Nav är ett mjukvarusystem med funktioner inom ekonomihantering, varuflödeshantering, kundhantering och produktion.

– Vi har specialiserat oss mot handel- och grossistverksamhet och tagit fram egna lösningar för dessa bolags mest affärskritiska produkter, säger Daniel Vesterberg.

Orango har ungefär 100 anställda, varav majoriteten finns i Skåne. Thomas Laine, tidigare försäljningsansvarig på Microsoft, kommer leda satsningen i Stockholm.

Tidigare i år förvärvade Orango Stockholmsbaserade Annata, med 15 anställda. 2015 kommer Orango enligt uppgift till Rapidus omsätta cirka 125 miljoner kronor, en ökning jämfört med fjorårets 88,4 miljoner kronor.

Skånska IT-konsultbolaget Orango utökar affärsområdet Dynamics Nav till Stockholm. Satsningen innebär en handfull nya medarbetare och på sikt även ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.