fredag 24 maj 2024

inloggad som

Orango utökar med nytt affärsområde i Stockholm

Skånska IT-konsultbolaget Orango utökar affärsområdet Dynamics Nav till Stockholm. Satsningen innebär en handfull nya medarbetare och på sikt även ett nytt kontor. Orango har sedan tidigare kontor i Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Solna.

– Stockholmsmarknaden är strategiskt viktig för oss. Vi får redan i dagsläget mängder av förfrågningar av kunder i Stockholm. Det är något vi från och med nu kan tillhandahålla. Vi har också ett mål att växa geografiskt, och det gör vi nu, säger Daniel Vesterberg, affärsområdeschef på Orango.

Microsoft Dynamics Nav är ett mjukvarusystem med funktioner inom ekonomihantering, varuflödeshantering, kundhantering och produktion.

– Vi har specialiserat oss mot handel- och grossistverksamhet och tagit fram egna lösningar för dessa bolags mest affärskritiska produkter, säger Daniel Vesterberg.

Orango har ungefär 100 anställda, varav majoriteten finns i Skåne. Thomas Laine, tidigare försäljningsansvarig på Microsoft, kommer leda satsningen i Stockholm.

Tidigare i år förvärvade Orango Stockholmsbaserade Annata, med 15 anställda. 2015 kommer Orango enligt uppgift till Rapidus omsätta cirka 125 miljoner kronor, en ökning jämfört med fjorårets 88,4 miljoner kronor.

Skånska IT-konsultbolaget Orango utökar affärsområdet Dynamics Nav till Stockholm. Satsningen innebär en handfull nya medarbetare och på sikt även ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Sportbetting blev träpaneler

    Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.